Ekonomiprogrammet

Topp EK.jpg

Det här är programmet för dig som vill arbeta i en stimulerande kreativ miljö där vi löser olika problem och möter behovet av kunskaper som efterfrågas över hela världen. Vi öppnar dörrar till företagsvärlden och hjälper dig att växa både som entreprenör och människa.

Arbetssätt

I samverkan med företag i regionen får du se hur teoretiska ämnen används i praktiken. Företag är fantastiska inspiratörer och de ger oss värdefulla tips och idéer från verkligheten!

Förutom möjlighet till företagsmöten träffar du engagerade lärare som alltid arbetar målinriktat med just din personliga utveckling i fokus. I samarbete med UF (Ung företagsamhet) får du en unik möjlighet att testa företagande.

Målet är att du ska träffa företag i regionen för att skapa viktiga kontakter inför arbetslivet. I mötet med andra lär du dig att våga tänka nytt, vara kreativ, ta initiativ och tro på dig själv.

Inriktning: ekonomi

Inriktningen ekonomi passar dig som vill lära dig mer om hur lönsamma företag skapas och hur marknadsföring av varor och tjänster går till.

Du får lära dig att arbeta målfokuserat i olika företagsprojekt och utveckla kunskap såväl i teori som praktik. Du får även lära dig att utveckla en bra personlig ledarskapsförmåga samt kreativa tekniker för att samarbeta, kommunicera och lösa ekonomiska problem. Du lär dig hur man startar företag och får prova på det på riktigt också.

Inriktning: juridik

Inriktningen juridik passar dig som vill förstå dagens samhällsliv samt arbeta för ett rättssystem som värnar om alla människors lika värde. Inom juridiken behandlas det svenska rättssystemet och dess lagar. Du lär dig till exempel mer om straffrätt, EU-rätt, avtalsrätt och arbetsrätt. Du utvecklar hela tiden din förmåga att analysera och bedöma spännande juridiska problem med stöd av juridiska metoder och källor.

Vidare studier

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska eleverna ha kunskaper för högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 april 2019