El- och energiprogrammet

Topp EL.jpg

Vill du bli elektriker och få ett framtidsyrke som är både spännande, omväxlande och roligt ska du välja el- och energiprogrammet. Vi erbjuder ett unikt program och en branschutbildning där du får yrkesbevis redan under gymnasietiden.

Arbetssätt

På el- och energiprogrammet strävar vi efter att efterlikna arbetslivet så mycket som möjligt. Såväl praktiska som teoretiska arbetsuppgifter är förankrade i situationer från arbetsplatser.

Utbildningen sker utifrån arbetsordrar för att efterlikna en elinstallationsfirma.

Vi jobbar hela tiden med att utveckla utbildningen med ny teknik i samarbete med elinstallationsföretagen och industrin.

Inriktning: elteknik

Timrå gymnasiums el- och energiprogram är ett av 40 utvalda elprogram i Sverige som arbetar tillsammans med ETG, Elteknikbranschens gymnasium.

Det innebär att vi erbjuder dig ett unikt program med inriktningen elteknik som ger dig ett yrkesbevis redan under gymnasietiden. Det i sin tur betyder att lärlingstid är inkluderad i utbildningen.

Vidare studier

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som i sig inte ger grundläggande högskolebehörighet som krävs för vidare studier. Alla elever på yrkesprogram har däremot rätt att läsa till de kurser som saknas för att få den grundläggande högskolebehörigheten.

På el- och energiprogrammet krävs det att du läser till kurserna:

  • Svenska 2, 100p (alt. Svenska som andra språk 2)
  • Svenska 3, 100p (alt. Svenska som andra språk 3)
  • Engelska 6, 100p

För att få grundläggande högskolebehörighet på el- och energiprogrammet kan du läsa 200p av de ovanstående kurserna som individuellt val i år 3 och resterande 100p som uttökat program. Alla elever som ansöker om utökat program för att läsa in behörigheten har rätt att få det.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 15 augusti 2019