Fordons- och transportprogrammet

Topp FT.jpg

Är du tekniskt intresserad och tycker om att arbeta praktiskt? Då kan flygplatstekniker vara något för dig! I samarbete med Sundsvall Timrå Airport erbjuder Timrå gymnasium dig en unik utbildning där du får lära dig allt som krävs för att en flygplats ska fungera.

Arbetssätt

På väg mot din framtid kan Timrå gymnasium bli ett värdefullt bidrag. Tillsammans gör vi din utbildning både spännande och levande. Vi tror på ett arbetssätt där du får ta stort ansvar och utvecklas till att bli en lagspelare. Genom intressanta möten mellan elever, lärare och våra samarbetspartners får din utbildning fantastiska infallsvinklar.

Inriktning: flygplatstekniker

En flygplatstekniker ansvarar för att passageraren får en säker flygtur. Det omväxlande arbetet på flygplatsen består av uppgifter som att kontrollera säkerhet, lastning och lossning av flygplan, samt vinterfälthållning av bana och plattor. Beredskapen att släcka bränder och rädda liv är också en viktig del av arbetet.

Under utbildningen lär du dig också om transporter av gods, transportsystem och logistik. Under kurserna erbjuds du möjlighet att ta B-körkort och C-körtkort, yrkesförarbevis (YKB) och får dessutom utbildning i hjul-lastare och truck.

Utbildningen ger dig en bred kompetens som gör dig anställningsbar över hela världen.

Vidare studier

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram som i sig inte ger grundläggande högskolebehörighet som krävs för vidare studier. Alla elever på yrkesprogram har däremot rätt att läsa till de kurser som saknas för att få den grundläggande högskolebehörigheten.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 13 januari 2020