Handels- och administrationsprogrammet

Topp HA.jpg

Handels- och administrationsprogrammet är för dig som vill jobba med inköp, försäljning, marknadsföring, ekonomi, löner och bokföring. Här får du kunskap i försäljningsteknik, service och administration i ett nära samarbete med olika företag i närområdet.

Arbetssätt

På handelsprogrammet arbetar vi entreprenöriellt. Det innebär att vi försöker uppmuntra egenskaper som viljan att anta utmaningar, se möjligheter och att tänka kreativt.

En stor del av utbildningen är det arbetsplatsförlagda lärandet där du som elev tillbringar 1-2 dagar per vecka ute på företag. De praktiska kunskaperna vävs samman med dina teoretiska studier på skolan. Vi samarbetar med allt från mindre företag till stora koncerner såsom IKEA, Stadium, Coop och The Body Shop.

Inriktning: handel och service

Handel och service ger fördjupade kunskaper för arbete inom detalj- och partihandel.

Samarbetet med näringslivet i regionen ger dig bred kunskap och erfarenhet genom arbete med till exempel mässor, marknadsundersökningar och affärsutveckling.

Handel och service ger goda chanser till extrajobb under studierna och arbete efter studenten. 90% av eleverna i de tre senaste avgångsklasserna har idag arbete. Flera av våra tidigare elever arbetar dessutom som butiks- och avdelningschefer, redan innan de fyllt 30 år.

Vidare studier

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram som i sig inte ger grundläggande högskolebehörighet som krävs för vidare studier. Alla elever på yrkesprogram har däremot rätt att läsa till de kurser som saknas för att få den grundläggande högskolebehörigheten.

På handels- och administrationsprogrammet krävs det att du läser till kurserna:

  • Svenska 2, 100p (alt. Svenska som andra språk 2)
  • Svenska 3, 100p (alt. Svenska som andra språk 3)
  • Engelska 6, 100p

För att få grundläggande högskolebehörighet på handels- och administrationsprogrammet kan du läsa 200p av de ovanstående kurserna som individuellt val i år 3 och resterande 100p som utökat program. Alla elever som ansöker om utökat program för att läsa in behörigheten har rätt att få det.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 15 augusti 2019