Teknikprogrammet

Topp TE2.jpg

Teknikprogrammet är ett brett och intressant program inom teknik, konstruktion och design. Du är antingen teknisk, kreativ eller allt-i-ett. Hos oss får du en bred teknisk grundutbildning med kunskaper om problemlösning, kreativitet, material och produkt-utveckling. Du får arbeta i team med skarpa uppdrag och i nära samverkan med företag, mitt i den digitala världen.

Arbetssätt

På teknikprogrammet möter du lärare och företag som erbjuder dig intressanta studiebesök och värdefulla kontakter. Allt för att just du ska få en chans att lära dig mer av yrkeslivet. Hos oss får du dessutom en stor portion näringslivskontakter. Vi får chansen att hoppa på riktiga cases och det innebär att vi får arbeta med verkliga och utmanande uppdrag åt olika företag.

Inriktning: design och produktutveckling

Design och produktutveckling är inriktningen där du uppfinner nya produkter eller förbättrar de som redan finns. Som ingenjör eller industridesigner arbetar du med funktion och design, konstruktion, analys och problemlösning. Du jobbar aktivt och kreativt med skissteknik och formstudier där vi gör modeller eller prototyper. Vi ger dig möjligheten att skriva ut dina produkter på en 3D-skrivare. För att sedan presentera produkten lär du dig att designa broschyrer, fotografera, filma och arbeta med digitala medier.

Inriktning: teknikvetenskap

Teknikvetenskap är inriktningen som erbjuder dig teoretiska, tekniska utmaningar. Du får läsa avancerade teknikkurser som förbereder dig väldigt bra inför framtida studier på universitetsnivå.

Vidare studier

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Programmet leder dessutom till direkt behörighet till högskolans civilingenjörs-och högskoleingenjörsutbildningar genom att inom det individuella valet läsa kurserna:

  • Fysik 2, 100p
  • Matematik 4, 100p

För behörighet till utbildningen arkitekt, krävs istället kursen:

  • Naturkunskap 1b, 100p

Inriktningen ger förutom dessa, behörighet till de allra flesta övriga högskoleutbildningar.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 15 augusti 2019